top of page
Labbarbetare

Vätskekartong / liquid paperboard

Golvskyddspapp

(C6H10O5)n och CaCO3

Papper tillverkas av cellulosafibrer. Cellulosa kan ha olika kemiska strukturer men har den kemiska beteckningen (C6H10O5)n och för att få den vita blanka och släta ytan lägger man på CaCO3 kalciumkarbonat (krita/Kaolin). Normalt säger man att papper är en heterogen blandning av 2 kemiska föreningar av Cellulosa och krita (C6H10O5)n och CaCO3. I golvskyddspappen är det cellulosans uppbyggnad av nyfiber som gör den vattentät och samtidigt släpper igenom luft. Den blanka vita ytan gör så att trycken på förpackningen blir tydliga och snygga. Den har ingen funktion för att göra pappen mer vattentät utan den läggs på till pappens primära syfte, som är att bli en förpackning till mjölk eller annan dryck. Därav namnet mjölkpapp.

Golvskydd för framtiden

Pappman har skaffat sig denna erfarenhet med golvskydd vår "GREEN LINE PRODUKT" baserad på mer än 20 års dagligt arbete. Vårt golvskydd har en vitbelagd ovansida som ger arbetsplatsen en positiv ljus atmosfär.

fullsizeoutput_17ee.jpeg

Fiber av högsta kvalitet

Vårt råmaterial är en kvalitet definerad som "VÅTSTARK SOLID VÄTSKEKARTONG" som ger högre styrka med mindre tjocklek. Helt enkelt stark och lätt.

  • Producerad på nyfiber.

  • Vattenavstötande.

  • Ånggenomsläpp.

  • Tillverkad i Sverige.

Fri från plast

Vår golvskyddspapp är fri från plast och är 100% återvinningsbar. Ingen risk för mögel mellan golvet och vårt golvskydd då det har en viss ånggenomsläpp.

 

75kvm PE-belagd golvskyddspapp har lika hög klimatpåverkan som 1,4 liter bensin.

  • Fri från plast.

  • 100% återvinningsbar.

bottom of page