top of page
IMG_3318_edited.jpg

Golvskyddspap-med mindre påverkan på både miljön och golvet

I en värld där vi ständigt strävar efter att minska vårt avtryck på miljön, är vår golvskyddspapp (mjölkpapp, täckpapp, skyddspapp) inte bara en lösning för att skydda ditt golv, utan också ett steg mot en mindre påverkan på vår miljö. Och genom att använda en oplastad golvskyddspapp minskas klimatpåverkan med minst 45% jämfört med en plastad. Tål spill från bl.a. spackel, färg och puts utan att blöda igenom. Kan dessutom användas för alla typer av underlag tack vare att kartongen släpper igenom ånga.

Vår golvskyddspapp tillverkas av utskott och sekundära material från pappersbruken. Detta är material som inte når upp till de strikta kvalitetskraven i deras ursprungliga användningsområde, men är perfekta för att göra golvskyddspapp. Det gör att bredd och gramvikt på vår slutprodukt kan variera, men garanterar att varje rulle alltid håller angivna kvadratmeter.

 

Våra produkter (mjölkpapp, skyddspapp, täckpapp):

Vi har kategoriserat vårt sortiment i tre huvudtyper baserat på deras gramviktsspann:

 

SL: 165gr/m2. +-20gr

MX: 200gr/m2. +-20gr

XS: 250gr/m2. +-25gr

Genom att dela upp våra produkter på detta sätt kan vi optimera användningen av varje materialbatch vi får in.

 

Smalt: 700-1100mm.

Brett: 1100-1550mm.

Detta innebär att vi ta vara på mer av basrullen och inte behöver skära bort material, som sedan skall skickas till pappersåtervinning där vi får en klimatpåverkan av transporter mm.

IMG_6106.JPG

Fibrer av högsta kvalitet

Vårt råmaterial är en kvalitet definerad som "VÅTSTARK SOLID VÄTSKEKARTONG" som ger högre styrka med mindre tjocklek. Helt enkelt stark och lätt.

  • Producerad på nyfiber.

  • Vattenavstötande.

  • Ånggenomsläpp.

  • Tillverkad i Sverige.

Droppe på papper.png

Fri från plast

Vår golvskyddspapp är fri från plast och är 100% återvinningsbar. Ingen risk för mögel mellan golvet och vårt golvskydd då det har en viss ånggenomsläpp.

 

75kvm PE-belagd golvskyddspapp har lika hög klimatpåverkan som 1,4 liter bensin.

  • Fri från plast.

  • 100% återvinningsbar.

fullsizeoutput_17ee.jpeg

Golvskydd för framtiden

Pappman har skaffat sig denna erfarenhet med golvskydd vår "GREEN LINE PRODUKT" baserad på mer än 30 års dagligt arbete. Tål spill från bl.a. spackel, färg och puts. Kan användas för alla typer av underlag tack vare att kartongen släpper igenom ånga.

Skärmavbild 2023-09-13 kl. 07.52_edited.jpg

Oplastad golvskyddspapp ger ett utmärkt skydd mot repor, spill och stötskador. Pappen är konstruerade av högkvalitativ jungfrufibrer. Fiberstrukturen i pappen är densamma som i vattentät textil vilket bidrar till att den är vattentät och andas, utan att blöda igenom. Dess tjocklek och styrka säkerställer att de kan motstå påfrestningar vid byggnation, renovering och tung gångtrafik. 

bottom of page